Cartof semitimpuriu pentru procesare (cartofi prăjiţi)

  • mari cantităţi vandabile
  • miez galben intens
  • excelente proprietăţi culinare
Maturitate semitimpurie
Prop. culinare B
Calităţi de consum calităţi excelente de consum, decolorare redusă după fierbere, ideal la procesarea cartofilor prăjiţi
Productivitate tuberculi medii şi mari, calibrare uniformă, mari cantităţi vandabile
Dezvoltarea plantei rapidă

Tuberculi

 
forma ovală
adâncime ochi superficială
culoare miez galben
coaja galbenă, netedă
decolorarea pulpei scăzută

Rezistenţe

 
Nematozi (PCN) Ro 1, Ro 3-5
Virusul Y (PVY) foarte ridicată
Erwinia ridicată
Mana pe frunză ridicată
Mana pe tubercul ridicată
Râia comună ridicată
Rhizoctonia ridicată

Sensibilităţi

 
Stropire scăzută
Pătarea cenuşie a pulpei foarte scăzută
Loviturile mecanice scăzută

 

Jelly este foarte tolerant la secetă şi se recomandă administrarea uniformă de apă şi îngrăşăminte.