Descriere

Soi productiv cu calitati excelente de panificatie

  • masa hectolitrica 78.4-83.6 ( kg/l)
  • continut in proteine 13.3-15.6 %
  • glutenul umed 32.0-44.4 %
  • grupa de panificatie A2-A1
  • potential de productie 7.000-8.000 kg/ha

Calitati agronomice ale soiului:

  • soi semitimpuriu
  • spicul este aristat
  • talia plantelor 90-95 cm, cu foarte buna rezistenta la cadere
  • rezistenta buna si foarte buna la bolile foliare ale graului

Recomandari tehnologice

  • Soiul este ideal pentru realizarea unor productii de o calitate foarte buna.
  • Aria de cultivare este larga, recomandat pentru producatorii de grau care aplica o tehnologie corespunzatoare, axata pe producti mari si de calitate.
  • La semanat se recomanda asigurarea a 500 boabe germinabile/ mp.
  • Masa a 1000 boabe 43-46 g.
  • Perioada optima de semanat 5-20 octombrie.