Descriere

  • potential de productie 9-11 tone/ ha
  • calitati foarte buna de panificatie
  • masa hectolitrica 74.3 -83.3
  • samanta tare avand index 60.6-72.4
  • glutenul umed 30.9-37.4 %
  • grupa de panificatie B1-A2

 

Calitati agronomice ale soiului:

  • soi timpuriu spre semitimpuriu
  • spicul este aristat
  • talia plantelor este joasa 60-80 cm, cu o foarte buna rezistenta la cadere
  • resistenta buna si foarte buna la ruginile graului ( Puccinia striiformis, Puccinia triticina, Puccinia graminis)
  • rezistenta medie si buna la fainare ( Blumeria garminis) si fuzarioza ( Fusarium sp.)
  • rezistenta foarte buna la iernare

Recomandari tehnologice

  • soiul este recomabdat pentru o cultura intensiva, cu cerinte ridicate in ceea ce priveste asiguarare cu elemente nutritive
  • pentru realizarea parametrilor ridicate de productie si proteine, necesita o fertilizare mai buna cu azot pe langa care si o fertilizare armonioasa cu celelalte elemente nutritive ( P+K), etc.
  • La semanat se recomanda asigurarea a 500-550 boabe germinului/ mp.
  • Masa 1000 boabe este 39-48 gr.
  • perioada optima de semanat este 5-20 octombrie