SOLFARM SRL          

 

dr.Kiss-Bartha Peter Vilmos

dr.ing.Bartha Ioan

ec.Kiss-Bartha Annamaria

Manager
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Administrator, Fondator
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Administrator, Economist 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

În anul 2001 subsemnatul dr. Ing. Bartha Ioan am înființat împreună cu soția o fermă de familie.

În luna ianuarie 2001 la Registrul Comerțului a fost înregistrată pe numele de SOLFARM SRL , cu J14/17/2001 și cu RO13700057 ,jud. Covasna, Sf Gheorghe, str. Stadionului Nr. 32 suprafața cu care a pornit această fermă a fost de 25 ha teren arabil proprietate privată.

Denumirea societății are originea de la cultura cartofului, având denumirea științifică de SOL- anum tuberosum la care s-a adăugat cuvântul ”FARM ” și așa s-a născut denumirea de SOLFARM .

În statutul societății am programat ca plantă principală cultura cartofului și bine înțeles și restul culturilor din cadrul unui asolament corespunzător acestei culturi. La fel legat de această cultură ne-am ocupat și ne ocupăm și în prezent cu problemele de cercetare privind soiurile noi apărute , rezistența lor față de boli și dăunători.

În acest domeniu de cercetare , avem un proiect comun cu Institutul Cartofului din Brașov , pe lângă loturile deminstrative de la fermele AGRICO, EUROPLANT și HZPC pe care le înființăm în fiecare an unde studiem în condițiile pedoclimatice existente a fermei , soiurile care dau producțiile maxime și de calitate superioară .

Cu acestă temă m-am ocupat și înainte de 2001 , când în timp de patru ani de zile am efectuat ” Cercetări preliminare privind trecerea la tehnologii de cultivare a cartofului în condițiile agriculturii de precizie. ”

În urma prezentării , prelucrării și concluzionării datelor obținute în fața comisiei de academicieni la Academia de științe Agricole de la București , am obținut titlul de ” Doctor în Agronomie”.

Ani de ani suprafețele private și cele arendate au crescut , în așa fel că în cei 15 ani s-a ajuns la aproape 500 ha.

Activitatea zilnică este condusă de tinerii familiei ( soț și soție ) atât pe linie administrativă, tehnică cât și financiară.

Firma noastră familiară la era actuală are un capitol social de 1.800.000 RON și un număr de 22 angajați.

Structura culturilor se prezintă astfel:

  • cartofi 100-110 ha . Pe această suprafață cultivăm anual cca 20-30 ha semincier și pe restul suprafețelor cartofi pentru consum și pentru industrializare.
  • Grâul de toamnă 120-150 ha . Din această suprafață cca 20-30 ha pentru sămânță iar restul pentru consum.
  • Rapita pentru ulei 120-150 ha

Restul terenului până la cca 500 ha se cultivă cu porumb și soia.

Societatea produce anual la nivel de 300-3500 to cartofi , 1000 to grâu și 500 to de rapiță.

Acest volum mare de produse agricole se poate obține numai cu un parc propriu de tractoare performante, mașini și utilaje agricole fiabile și de mare capacitate .

Această bază tehnică materială crează posibilitatea pentru executarea lucrărilor în timpul optim și de calitate supeioară.

Firma dispune de trei depozite de cartofi , având capacitatea totală de 3500 to , fiecare cu sisteme de climatizare propriu tip Gaugele.

În ultimii ani în special la cultura cartofului de consum printr-o linie performantă de sortare , spălare și de împachetare s-a realizat o valorificare superioară pentru hypermarketurile Auchan și Cora . Acest lucru a fost posibil prin livrarea unui produs de calitate superioară din partea administratorului.

Solfarm calitatea produselor și seriozitatea sunt pe primul loc, efortul nostru a fost și este apreciat nu numai de clienții noștrii , dar și prin certificate primite.

Diplome