Cultivăm de la Solana Romania soiul de cartof Red Lady, iar pentru producția de chips soiul Opal. În afară de aceste două soiuri în fiecare an testăm soiuri noi, urmând ca apoi să le introducem în cultura mare. Unul din soiurile care ne-a convins și pe care o să-l introducem în cultura mare de anul acesta este soiul Patricia, soi ce s-a dovedit a fi foarte rezistent la secetă și constant în producții.

Are originile în China şi Japonia, fiind – alături de orez, grâu, orz şi mei – una dintre cele mai hrănitoare plante. Soia aparţine familiei leguminoaselor, fiind o erbacee anuală cu frunzele paripenat-compuse, moi, de un verde intens pe faţa expusă la soare.

Aceste boabe, folosite în alimentaţia curentă, dar şi în industrie, au şi proprietăţi medicinale, alături de rădăcini sau chiar planta întreagă.

Pentru uz medicinal se prepară lapte de soia, făină de soia, germeni de soia. În Japonia soia este consumată de mai bine de 3000 de ani în urmă. Tot aici femeile nipone prezintă foarte rar probleme menopauzale iar cazurile de cancer de sân, col, uter sunt foarte rare.

Rapiţa este plantă erbacee anuală, cultivată pentru seminţele ei bogate în ulei. Rapiţa are o rădăcină pivotantă slab ramificată şi adâncă până la 60-80 cm, din care creşte tulpina, lungă de 80 cm, ramificată la vârf, unde se găseşte inflorescenţa bogată.

Rapiţa este o excelentă plantă meliferă, putând asigura producţia a 50 kg de miere la fiecare hectar de cultură. În plus, prin procesarea rapiţei se produc turte cu valoare furajeră mare, care conţin proteine (38-42%), glucide şi săruri minerale.
Ultimii ani au fost revoluţionari în ceea ce priveşte interesul investitorilor asupra rapiţei, datorită folosirii acestei plante în fabricarea biodieselului, un combustibil care este folosit pentru automobile în loc de motorină şi care este mai ieftin şi mai puţin poluant.

Este o cereală originară din America Centrală ce a fost adusă în Europa de Cristofor Columb. Aceasta este cultivat astăzi în multe regiuni ale lumii ca planta alimentară, industrială și furajeră și reprezintă, alături de grâu, 80% din producția de cereale. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre porumb:

1.După istorici, porumbul era cultivat încă de acum 7000 de ani înaintea erei noastre. Constituia hrana de bază a maiașilor, aztecilor și a incașilor.

2.Porumbul reprezentă o parte constituantă a culturii popoarelor amintite. Acestea credeau ca Zeul Soare a trimis "grindina de aur" - porumbul pentru a hrăni oamenii.

Despre cartof, folosit in bucatarie pentru prepararea diferitor mancaruri, toti stim ca e unul dintre cele mai folosite alimente din lume. Dar cartoful are si numeroase intrebuintari terapeutice cu efecte imediate, avand proprietati diuretice, remineralizante, antiseptice, tonice cardiace.

Sanatos si hranitor, cartoful are in compozitia sa amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, dar si minerale, ca potasiu, bun pentru inima, fosfor si magneziu, ultimul, de exemplu, te fereste de infectii.

PARTENERI:

Cookie-urile ne ajută să livrăm serviciile noastre. Prin utilizarea serviciilor noastre, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.