Este o cereală originară din America Centrală ce a fost adusă în Europa de Cristofor Columb. Aceasta este cultivat astăzi în multe regiuni ale lumii ca planta alimentară, industrială și furajeră și reprezintă, alături de grâu, 80% din producția de cereale. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre porumb:

1.După istorici, porumbul era cultivat încă de acum 7000 de ani înaintea erei noastre. Constituia hrana de bază a maiașilor, aztecilor și a incașilor.

2.Porumbul reprezentă o parte constituantă a culturii popoarelor amintite. Acestea credeau ca Zeul Soare a trimis "grindina de aur" - porumbul pentru a hrăni oamenii.

3.Indienii considerau porumbul ca o zeiță a culturilor, împreună cu fasolea și dovleacul. Aceștia aduceau porumbul drept jertfa pentru morți, ca parte a lucrurilor trimise către Țara Vânătorii Vesnice.

4.Frunzele porumbului erau folosite de baștinași pentru umplerea saltelelor, fabricarea păpușilor și a mocasinilor.

5.După ce a fost adus în Europa, porumbul nu era la fel de popular ca în prezent ci se folosea doar pentru făină sau băutură. A început să fie cultivat masiv abia în secolul al XIX-lea.

6.Unii compuși și acidul folic din porumb ajută la regenerarea pereților vaselor de sânge. Cercetări recente au concluzionat că în porumbul tratat termic apar izomeri ai acidului folic care au și alte efecte benefice asupra vaselor de sânge. Acețti compuți pot acționa ca factor de creștere a elasticității vaselor de sânge.

7.Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creștere cu până la 7-8% a lungimii totale a rețelei de vase de sânge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrânire, dar și de îmbolnăvire a tuturor organelor.

8.Fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, are un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, reducând nivelul de stres, a muschilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

9.Mătasea de porumb conține compuși valoroși și este foarte apreciată în medicina naturistă, fiind folosită ca tratament în afecțiunile urinare.

10.Porumbul este baza pentru tortillas mexicane, care la rândul lor reprezintă baza pentru tacos sau enchiladas. Zilnic, în Mexic, sunt consumate peste 300 de milioande de tortillas, adică peste 100 de miliarde de tortillas anual.