Cultivăm de la Solana Romania soiul de cartof Red Lady, iar pentru producția de chips soiul Opal. În afară de aceste două soiuri în fiecare an testăm soiuri noi, urmând ca apoi să le introducem în cultura mare. Unul din soiurile care ne-a convins și pe care o să-l introducem în cultura mare de anul acesta este soiul Patricia, soi ce s-a dovedit a fi foarte rezistent la secetă și constant în producții.

Despre Red Lady pot să vă spun că este un soi atractiv, destul de cerut pe piață de către comercianți sau ambalat pentru lanțurile de hipermarketuri, soi cu care suntem destul de mulțumiți. În ciuda secetei cu care ne-am confruntat în 2012 soiul Red Lady a avut o producție destul de bună, producând mai mulți tuberculi decât de obicei dar suficient de mari pentru a fi comercializați.

Mai cultivăm de la Solana și soiul de grâu Discus care pe lângă calitatea bună ne mulțumește și cantitativ, având producții de 7000 kg/ha. Pentru anii următori mai avem în testare câteva soiuri care par a fi destul de bune, cum ar fi de exemplu și soiul Laperla, dar mai vedem ce se întâmplă.