Descriere
Soi productiv cu calitati excelente de panificatie
- masa hectolitrica 78.4-83.6 ( kg/l)
- continut in proteine 13.3-15.6 %
- glutenul umed 32.0-44.4 %
- grupa de panificatie A2-A1
- potential de productie 7.000-8.000 kg/ha
Calitati agronomice ale soiului:
- soi semitimpuriu
- spicul este aristat
- talia plantelor 90-95 cm, cu foarte buna rezistenta la cadere
- rezistenta buna si foarte buna la bolile foliare ale graului
Recomandari tehnologice
- Soiul este ideal pentru realizarea unor productii de o calitate foarte buna.
- Aria de cultivare este larga, recomandat pentru producatorii de grau care aplica o tehnologie corespunzatoare, axata pe producti mari si de calitate.
- La semanat se recomanda asigurarea a 500 boabe germinabile/ mp.
- Masa a 1000 boabe 43-46 g.
- Perioada optima de semanat 5-20 octombrie.