Descriere rapidă:

Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.

Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.

Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.

Descriere

  • Numele: Salad Blue
  • Origine: Scoția
  • Forma:oval/ rotund
  • Marime: medie
    Coaja: albastru închis
  • Pulpa: albastru-violet
  • Gust: foarte gustos, cu aroma fina de nuci.
  • Preparare: fiert in coaja, copt
  • Gatire: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiti, cartofi francezi prăjiți