Descriere rapidă:
Cartoful Salad Blue este un soi vechi, probabil provenit din Scoția, mentionat in scrieri chiar la începutul anilor 1900, în vremea Reginei Victoria. Se presupune că a fost o revelatie în bucătăria Victoriană. Forma sa ovală, coaja și pulpa albastru închisă, textura si gustul delicious il califica a fi perfect pentru chipsuri crocante, insa se potriveste de minune si la piureuri și salate vesele si colorate.
Cu coaja și pulpa sa de un albastru șocant, este ideal pentru a-ti impresiona musafirii unei petreceri.
Este de preferat sa se găteasca in coaja pentru a-si păstra cat mai mult din culoarea intensa.
Descriere
- Numele: Salad Blue
- Origine: Scoția
- Forma:oval/ rotund
- Marime: medie
Coaja: albastru închis - Pulpa: albastru-violet
- Gust: foarte gustos, cu aroma fina de nuci.
- Preparare: fiert in coaja, copt
- Gatire: cartofi la grătar, salată de cartofi, cartofi prăjiti, cartofi francezi prăjiți