Descriere
- potential de productie 9-11 tone/ ha
- calitati foarte buna de panificatie
- masa hectolitrica 74.3 -83.3
- samanta tare avand index 60.6-72.4
- glutenul umed 30.9-37.4 %
- grupa de panificatie B1-A2
Calitati agronomice ale soiului:
- soi timpuriu spre semitimpuriu
- spicul este aristat
- talia plantelor este joasa 60-80 cm, cu o foarte buna rezistenta la cadere
- resistenta buna si foarte buna la ruginile graului ( Puccinia striiformis, Puccinia triticina, Puccinia graminis)
- rezistenta medie si buna la fainare ( Blumeria garminis) si fuzarioza ( Fusarium sp.)
- rezistenta foarte buna la iernare
Recomandari tehnologice
- soiul este recomabdat pentru o cultura intensiva, cu cerinte ridicate in ceea ce priveste asiguarare cu elemente nutritive
- pentru realizarea parametrilor ridicate de productie si proteine, necesita o fertilizare mai buna cu azot pe langa care si o fertilizare armonioasa cu celelalte elemente nutritive ( P+K), etc.
- La semanat se recomanda asigurarea a 500-550 boabe germinului/ mp.
- Masa 1000 boabe este 39-48 gr.
- perioada optima de semanat este 5-20 octombrie