Cartof roşu semitimpuriu pentru consum
- calitate culinară deosebită
- producții foarte ridicate
- tuberculi mari
- tolerantă la secetă și la creșteri secundare
Plantă |
|
Maturitate | semitimpuriu |
plantă | intermediar |
tufă | semi erect - erect |
floare | roșu violet |
foliaj | rapid |
Număr tuberculi | mediu |
Repaus germinativ | mediu - lung |
Tuberculi |
|
Forma | lung oval |
Culoare coajă | roşu |
Adâncime ochi | superficiali - medie |
Culoare pulpă | galben-galben deschis |
Aspect | aproape neted |
Rezistenţe |
|
Râia neagră | Patotip 1 |
Nematozi | Ro 1, Ro 4 |
Mană la frunze | medie-mare |
Mană la tuberculi | mare |
Râia comună | mare |
Rhizoctonia | medie-mare |
Erwinia | medie-mare |
Pătare feruginoasă a pulpei | medie-mare |
Vătămări mecanice | medie-mare |
Înnegrire pulpă | medie-mare |
PVY | medie |
PLRV | medie |
Producție, Calitate |
|
Destinație producție | consum |
Productie | foarte mare |
Productie peste standard | mare |
Productie sub standard | mică |
Tip culinar | B |
Decolorare pulpă fiartă | mică |
Productie peste standard | mare |
Decolorare pulpă crudă | mică |
Substanță uscată | mică-medie |