Cartof roşu semitimpuriu pentru consum
- calitate culinară deosebită
- producții foarte ridicate
- tuberculi mari
- tolerantă la secetă și la creșteri secundare
Plantă |
|
| Maturitate | semitimpuriu |
| plantă | intermediar |
| tufă | semi erect - erect |
| floare | roșu violet |
| foliaj | rapid |
| Număr tuberculi | mediu |
| Repaus germinativ | mediu - lung |
Tuberculi |
|
| Forma | lung oval |
| Culoare coajă | roşu |
| Adâncime ochi | superficiali - medie |
| Culoare pulpă | galben-galben deschis |
| Aspect | aproape neted |
Rezistenţe |
|
| Râia neagră | Patotip 1 |
| Nematozi | Ro 1, Ro 4 |
| Mană la frunze | medie-mare |
| Mană la tuberculi | mare |
| Râia comună | mare |
| Rhizoctonia | medie-mare |
| Erwinia | medie-mare |
| Pătare feruginoasă a pulpei | medie-mare |
| Vătămări mecanice | medie-mare |
| Înnegrire pulpă | medie-mare |
| PVY | medie |
| PLRV | medie |
Producție, Calitate |
|
| Destinație producție | consum |
| Productie | foarte mare |
| Productie peste standard | mare |
| Productie sub standard | mică |
| Tip culinar | B |
| Decolorare pulpă fiartă | mică |
| Productie peste standard | mare |
| Decolorare pulpă crudă | mică |
| Substanță uscată | mică-medie |








