Cartof semitimpuriu pentru procesare (cartofi prăjiţi)
- mari cantităţi vandabile
- miez galben intens
- excelente proprietăţi culinare
Maturitate | semitimpurie |
Prop. culinare | B |
Calităţi de consum | calităţi excelente de consum, decolorare redusă după fierbere, ideal la procesarea cartofilor prăjiţi |
Productivitate | tuberculi medii şi mari, calibrare uniformă, mari cantităţi vandabile |
Dezvoltarea plantei | rapidă |
Tuberculi |
|
forma | ovală |
adâncime ochi | superficială |
culoare miez | galben |
coaja | galbenă, netedă |
decolorarea pulpei | scăzută |
Rezistenţe |
|
Nematozi (PCN) | Ro 1, Ro 3-5 |
Virusul Y (PVY) | foarte ridicată |
Erwinia | ridicată |
Mana pe frunză | ridicată |
Mana pe tubercul | ridicată |
Râia comună | ridicată |
Rhizoctonia | ridicată |
Sensibilităţi |
|
Stropire | scăzută |
Pătarea cenuşie a pulpei | foarte scăzută |
Loviturile mecanice | scăzută |
Jelly este foarte tolerant la secetă şi se recomandă administrarea uniformă de apă şi îngrăşăminte.